K2 warmtepompen B.V. uw partner voor een optimaal binnenklimaat!
  • Hoofdvestiging & Showroom, Defensiedok 16 3433 KL NIEUWEGEIN

Bijna iedereen heeft er het afgelopen jaar wel mee te maken gehad, de ongekend hoge gasprijzen. Doordat de gasprijzen de afgelopen jaren allesbehalve stabiel waren, zorgde dit voor veel onrust. Toch zijn er veel alternatieven die het ook mogelijk maken om een huis te verwarmen zonder dat u last heeft van die dure gasprijzen. Zeker in deze tijden, kan het verstandig zijn om u hierin te verdiepen om opzoek te gaan naar een goedkoper en duurzamer alternatief.

Hoe werkt verwarmen met een airco?

Hetgeen wat een airco aangenaam in gebruik maakt, is het feit dat ze zowel kunnen koelen als kunnen verwarmen. In de zomer kunt u ervoor zorgen dat uw huis lekker koel blijft en in de winter zorgt de airco voor genoeg warmte. Uw huis verwarmen met een airco kan gemakkelijk en veilig. Een airconditioningsysteem bestaat uit een buiten en binnen gedeelte. Het verwarmen van de binnenruimte is mogelijk doordat de buitenunit de warmte van de lucht van buiten aantrekt en dit vervoert naar de binnenunit. Deze warme lucht wordt vervolgens in de uw ruimte verspreid. Een airco is een investering die u het hele jaar door kunt gebruiken.

 

Kosten airco als verwarming

Het verwarmen van uw woning met een airco is een stuk voordeliger dan wanneer u gebruik maakt van gas. De kosten die het met zich meebrengt om een airco als verwarming te gebruiken, verschilt erg per huishouden. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort airco. Heeft u bijvoorbeeld een moderne airco of een multisplit airco? Verder spelen andere factoren mee zoals de hoeveelheid airco’s in uw huis, op welke temperatuur u de airco zet en hoe groot uw kamers zijn. Het verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur. Hiervoor betaalt u ongeveer 30 cent per uur per airco. Het fijne aan het verwarmen met airco is dat u dit ook per ruimte kan doen. Zo hoeft u niet uw gehele huis te verwarmen als u alleen gebruik maakt van uw woonkamer. Op deze manier kunt u gemakkelijk energie besparen.

 

Voor- en nadelen verwarmen met airco

Het verwarmen met een airco kent diverse voordelen. Zo is het multifunctioneel dat u ermee kan koelen en verwarmen. Hierdoor kunt u er het hele jaar gebruik van maken. Het is zuinig en makkelijk in gebruik. Verder draagt het bij aan een goed binnenklimaat in uw huis. Een airco zorgt voor een goede ventilatie en houdt de luchtvochtigheid in de ruimtes op peil. Daarnaast kan de airco ook worden gezien als duurzaam, omdat deze zeker meer dan 10 jaar meekan. Toch kent het gebruik van een airco ook nadelen. Onderhoud is nodig indien u deze voor langere tijd wil gaan gebruiken. Daarnaast kunt u de airco, zeker in de nacht op een slaapkamer, als luidruchtig ervaren. Tot slot kunnen airco’s in aanschaf, mede door de installering, nog erg duur zijn.

klimaat beheersing werking

Voordelen van een warmtepomp met airco

Warmtepompen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Een warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht, de ventilatielucht en uit de grond. Door de vele voordelen die een warmtepomp met airco kent, is het ook niet zo gek dat de warmtepompen in populariteit stijgen. Een groot voordeel van een warmtepomp met airco is het feit dat ze weinig energie verbruiken. De warmtepompen gebruikt namelijk als bron de lucht van buiten. Hierdoor komt er geen energie aan te pas. Ook de onderhoudskosten zijn laag en u heeft geen tot nauwlijks last van de hoge gasprijzen. Een monoblock is zo een warmtepomp die zorgt voor een aangenaam binnen klimaat.

Een airco kan dienen als een goedkoop een duurzaam alternatief en zorgt ervoor dat u een stuk minder afhankelijk bent van de onstabiele gasprijzen.

Is uw woning/pand klaar voor een warmtepomp?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een indicatie offerte!

Contact