K2 warmtepompen B.V. uw partner voor een optimaal binnenklimaat!
  • Hoofdvestiging & Showroom, Defensiedok 16 3433 KL NIEUWEGEIN

Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw woning te koelen en verwarmen? Dan bent u bij K2 Warmtepompen B.V. aan het juiste adres! Met ruim 20 jaar ervaring, kennis en kunde kunnen wij u adviseren over het verduurzamen van uw woning of gebouw. Een van de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen is door koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp. Maar wat is een hybride warmtepomp? En wat zijn de voordelen van koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp? Dat vertellen we u graag!

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp wordt gecreëerd door een warmtepomp en CV ketel aan elkaar te koppelen. Vervolgens haalt de pomp warmte uit de lucht door middel van een buitenunit. De CV ketel dient vervolgens om u van warm water te voorzien, in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Ook kan de CV ketel bijspringen wanneer er sprake is van zeer koude temperaturen. Bovendien kan een hybride warmtepomp ook gebruikt worden om te koelen. Dit kan op twee manieren:

  1.  Actieve koeling: middels actieve koeling wordt de warmte omgezet in koude lucht. Klikt u HIER om meer te lezen over deze oplossing.
  2. Passieve koeling: hiermee wordt er enkel gebruik gemaakt van de circulatiepomp die zich in de warmtepomp bevindt. Deze maakt vervolgens gebruik van de kou die in de bodem of waterbron zit. Klikt u HIER om meer te lezen over deze oplossing.

Koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp wordt voornamelijk gebruikt in de renovatie, de oudere woningen/gebouwen en voor de mensen die met een lagere investering een eerste stap naar verduurzamen willen zetten!

Wat zijn de voordelen van koelen en verwarmen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • U bespaart flink op energiekosten doordat de CO2-uitstoot wordt verlaagd met 20 procent;
  • Deze warmtepomp is een goede tussenstap voor wonen zonder gas;
  • De hybride warmtepomp is geschikt voor oudere huizen;
  • U kunt in aanmerking komen voor een subsidie. Lees hier meer over de kosten van een hybride warmtepomp en de mogelijkheden voor een subsidie!

Meer informatie over hybride warmtepompen? Neem contact met ons op!

Wilt u meer informatie over hybride warmtepompen? Neem dan gerust contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen via 085 – 077 0050. Direct weten of een hybride warmtepomp past in uw huidige of nieuwe woonsituatie? Klik dan op onderstaande button en doe de warmtepomp calculator!  

Is uw woning/pand klaar voor een warmtepomp?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een indicatie offerte!

Contact